Pic Mikroişlemcileri Programlamak için PIC PROGRAMLAMA (programlar)

Yeni Sayfa 1

PIC PROGRAMLAMA (programlar)

 Mikrokontrolöre yüklemek için gerekli programların açıklamalarını ve programların linklerini bulabilirsiniz.

1) Text editor:bunun için herhangi bir text editörü kullanabilirsiniz. en basitinden windows NOT defteri. Windows da Not defteri,Wordpad DOS üzerinde Edit bu programlardan herhangi birisiyle yazdığınız kodları uzantısı ASM olacak şekilde kaydediyorsunuz ve bu programla işiniz bitiyor.

 

2) Mpasm Assembler Derleyici Programı :

 

Text editor ile yazdığınız ASM dosyayı derleyerek entegre devreye yüklemek üzere kullanacağınız HEX uzantılı dosyayı oluşturur. Microchip firmasının kensi sitesinde bedava verdiği bir derleyici programdır. isterseniz buraya tıklayarak MPLAB 710 programını indirebilirsiniz.(29.4 MB)

3) HEX Dosyayı Entegreye Yazma Programları

Bu programlar MPASM ile elde ettiğiniz HEX dosyayı programlama unitesi ile PIC’e yükleyen programlar. Bunun için birsürü program var. ama ben size CardWriter programını Tavsiye ederim.

Bu programı bu linke tıklayarak yükleyin.(CardWriter.zip – 420KB)

programı bilgisayarınıza indirdikten sonra açın ve açtığınız dizinden Cardwiter.exe yi çalıştırarak kullanın. resmi büyük görmek için üzerine tıklayın. 

 
 
 bu pencerede Load düğmesine (soldan Birinci Düğme) tıklayın. karşınıza aşağıdaki pencere gelecek
 
 
 
dosyanız açıldıktan sonra Card Writer penceresinde Write Düğmesine tıklayın ve bekleyin. yazma işi başlayınca eğer ünitede ve bağlantılarda problem yoksa alttaki kırmızı panel üzerinde yeşil bir renk sağa doğru %100 ‘ e kadar ilerleyecektir. ve en sonunda size READY… uyarısını verecektir bu uyarıyı aldınızsa PICiniz kullanıma hazırdır.

ki eğer bir yerde problem varsa zaten yazma işlemi başında yada ortalarında hata verecektir.

4) Code Designer. pic basic pro kodlarını yazıp, yazdığımız kodları direct basic programıyla Compile edebileceğimiz bir program. bu programın pic basic pro ile kullanımı hakkında bilgi için PicBasicPro kullanımı sayfasına bakabilirsiniz.

 
bu programı bilgisayarınıza yüklemek için aşağıdaki linke tıklayın.
 
IC-prog programını yüklemek için tıklayınız.  IC-Prog.zip(491KB) 

Kaynak: http://www.elektromania.net/pic/?id=5

Posted in Uncategorized.

Bir cevap yazın