Mıknatıs Nedir

Mıknatıs Nedir

Bir Mıknatıs Nedir (Yunanca μαγνήτις λίθος magnḗtis Lithos, “manyeziye taş”) dan bir malzeme veya bir manyetik alan üretir nesnesidir. Bu manyetik alan, ancak bir mıknatıs en önemli özelliği sorumludur görünmez: bir kuvvet diğer ferromanyetik malzemeler üzerine çeker ve çeker veya diğer mıknatıslar.

Kalıcı bir mıknatıs bir nesne “manyetik” olduğunu ve kendi kalıcı manyetik alan yaratan bir malzemeden yapılmış. Sözgelimi, bir buzdolabı mıknatısı buzdolabı kapıya notlar tutmak için kullanılan bir. Malzemeleri yani, aynı zamanda güçlü bir mıknatıs çekici olan kişilerdir manyetik olabilir, (veya) ferrimagnetic ferromanyetik denir. Bu, bazı nadir toprak metaller ve bazı alaşımları ile () Alnico örneğin, ve demir, nikel, kobalt içeren bazı doğal mıknatıs taşı gibi mineraller meydana. Her ne kadar (ve) ferrimagnetic ferromanyetik malzemeler sadece olanlar genellikle “manyetik” dikkate alınması gereken bir mıknatıs güçlü yeterince ilgi, tüm diğer maddeler zayıf bir manyetik alan için, bir manyetik birkaç başka tür cevap.

Bazı ferromanyetik malzemelerin manyetik alan fakat magnetised olabilir eğilimi olmayan zaman alan kaldırılır magnetised kalacak; bu yumuşak denir. Kalıcı mıknatıslar manyetik sert ferromanyetik malzemelerin bu manyetik kalmak yapılırlar.

Bir elektromanyetik tel bir mıknatıs gibi davranan bir bobin yapılmış olduğu o üzerinden bir elektrik akımı geçer, ancak durur bir mıknatıs olan zaman akım durur. Genellikle bir elektromanyetik olan manyetik alan bobin tarafından üretilen geliştirir çelik gibi ferromanyetik malzemenin bir çekirdek etrafında sarılır.

Bir malzeme içinde manyetizma yerel gücünü manyetizasyon ölçülür bir mıknatıs genel gücünü manyetik an tarafından, ölçülür.

2009-10-16_003120

Posted in Genel.