FerroManyetik Nedir

FerroManyetik Nedir

Ferromanyetizim FerroManyetik Nedir olan belirli malzemeler demir (gibi) olarak kalıcı mıknatıslar ve formu temel mekanizmadır / veya mıknatıslar güçlü etkileşim sergi; o manyetizma günlük yaşamda (örneğin, buzdolabı mıknatıs) karşılaşılan en fenomen sorumludur. Bir mıknatıs ve ferromanyetik malzeme arasında cazibe “manyetizma ilk antik dünyaya bariz bir kalite, ve bize gönderin,” Ferromanyetizim bir klasik metne göre.

Bu bir dış manyetik alan tarafından ve manyetik olabilir hangi dış saha sonra kaldırılır) ya ferromanyetik veya ferrimagnetic, belirgin olarak onlara çeken diğer maddelerdir manyetik kalır Tüm daimi mıknatıslar (malzemeleri.

Tarihsel olarak, bu terim ferromagnet spontan manyetizasyon sergi her türlü malzeme: net manyetik an bir dış manyetik alanın yokluğunda kullanıldı. Bu genel tanımı hala yaygın kullanılıyor. Son zamanlarda Ancak spontan Manyetik Rezonans farklı sınıflar tespit edilmiştir varken malzemenin ilkel hücre başına birden fazla manyetik iyon, “Ferromanyetizim” bu çoğu Ferrimagnetism ayırmak için kullanılan bir katı tanımına lider olduğunu. Özellikle, bir malzeme “ferromanyetik” Bu dar anlamda sadece tüm manyetik iyonların eğer net manyetizasyon olumlu bir katkı ekleyin. Bazı manyetik iyonların net manyetizasyon çıkar (eğer kısmen anti-uyumlu), o malzeme “ferrimagnetic olduğunu” dir. Eğer uyumlu ve anti-hizalanmış iyonları dengesi tamamen anlar böylece, manyetik sipariş, sonra bir antiferromagnet olduğunu rağmen sıfır net manyetizasyon sahip. Tüm bu uyum etkileri sadece belirli bir kritik sıcaklığı altında sıcaklıklarda az, Curie sıcaklığı ferromagnets ve ferrimagnets () veya Neel sıcaklığı antiferromagnets () için değer olarak oluşabilir.

2009-10-16_003306

Posted in Genel.