elektrik motoru Nedir

elektrik motoru Nedir

Bir elektrik motoru mekanik enerji, üretmek için manyetik alan ve akım taşıyan iletkenler ve etkileşim genellikle yoluyla elektrik enerjisi kullanır. Ters işlem mekanik enerjiden, elektrik enerjisi üreten bir jeneratör ya da dinamo tarafından yapılmaktadır. Traksiyon motorlar araçlarda çoğu zaman her iki görevleri yerine kullanılır.

Ancak bu elektrik motorları jeneratörler ve yardımcısı olarak veya tam tersi, her zaman pratik değil çalıştırılabilir. Elektrik motorları gibi uygulamalarda bulundu olmanın her yerde endüstriyel fanlar, üfleyiciler ve pompalar, takım tezgahları, ev aletleri, elektrikli el aletleri olarak ve disk sürücüleri farklı. Bunlar doğru akım (örneğin bir pil ile taşınabilir aygıt veya motorlu araç güç), güç olabilir veya mevcut bir merkezi elektrik dağıtım ızgarasından alternatif tarafından. Küçük motorlar elektrikli kol bulunabilir. Orta-yüksek standart boyutları ve özellikleri boyutunu motorları endüstriyel kullanımlar için uygun mekanik güç sağlar. Çok büyük elektrik motorları büyük gemilerin sevk için kullanılan boru hattı ve kompresör gibi amaçlar için, kW ile binlerce puanlamalarda. Elektrik motorları elektrik güç kaynağı tarafından, kendi iç inşaat tarafından sınıflandırılmış olabilir ve uygulaması.

Elektrik ve manyetik alan akım etkileşimleri tarafından mekanik güç üretimi fiziksel ilke 1.821 kadar erken olarak biliniyordu. Artan verimlilik Elektrik motorları 19. yüzyıl boyunca, ama inşa edildi, büyük ölçekli verimli elektrik jeneratörleri ve elektrik dağıtım şebekeleri gerekli elektrik motorları ticari kullanımı.

2009-10-16_002836

Posted in Genel.