LAN – Local Area Network

LAN – Local Area Network

LAN birlikte bir binanın içinde birden çok bilgisayar ve çevresel aygıtlar bağlanan bir yerel ağ anlamına gelir. LAN yapısı ağ topolojisi denir.Kablolama bakır veya fiber optik kablo dayanmaktadır.

LAN: Local Area Network Kolay

Basit Network - Yerel Alan Ağı
Basit bir ağ doğrudan bir bağlantı (crossover kablosu) ya bağlı bir bağlantı elemanı (hub veya switch) ile bağlanmış en az iki bilgisayardan oluşur.

LAN: Internet erişimi ve yazıcı sunucusu ile yerel alan ağı

Ağ internet erişimi ve yazıcı sunucusu
bir router switch bağlı aracılığıyla ve aynı anda Internet erişimi için ağdaki tüm bilgisayarların sağlayan Internet erişim. Bazı durumlarda, anahtar ve yönlendirici ve aynı cihaz.
Yazdırma sunucusu aboneleri bilgisayar olmadan yapmak için sürekli olarak açık olmalıdır edebiliyoruz tüm ağ erişebileceği bir yazıcının bağlantı sağlar. Yazdırma sunucusu da yönlendirici içine entegre edilebilir. Bu ve bir yönlendirici olarak bilinen komple ünite, bir anahtar ve yazdırma sunucusu entegre etmiş. Onlar özel sektör ve küçük ofisler kullanılmaktadır.

Kablosuz LAN: Yerel radyo ağı

Kablosuz Network - Kablosuz LAN - WLAN
Radyo bir iletim yolu olarak kullanılabilir tarafından yerine kablo tabanlı bileşiklerin boş alanı içerebilir. Basit bir kablosuz LAN bilgisayara bağlı olan veya yüklü kablosuz ağ bağdaştırıcısı (anten ile ağ kartı) için bir kablosuz erişim noktası (WLAN AP) ile bir yerel ağdır.
Yerine bilgisayar arasında bir kablo bağlantısı ve bir veya birden fazla kablosuz erişim noktaları anahtarı onların ulaşmak kurulacak ve bilgisayardaki tüm tüm ağ trafiğini ele alınmıştır. Yönlendiriciler ve WLAN Erişim Noktası da bir kablosuz router olarak da bilinen komple ünite olarak kullanılabilir. Onlar özel sektör ve küçük ofisler kullanılmaktadır.

LAN boyutu genişleme

Bir LAN birkaç istasyonları ile sınırlı değildir. istasyon sayısı birkaç yüz veya bin olabilir.

LAN Ağ bileşenleri

  • Tekrarlayıcı / Hub
  • Media Converter
  • Köprü
  • Şalter
  • Yönlendirici
  • Geçit
  • Sunucu
  • Vekil
  • Print Server

karşılaştırıldığında Ağ teknolojisi

Teknoloji Aralığı Bant genişliği Veri hızı (net)
HomePNA max. 150 m 10 Mbit / s 1 MB / s
Ev Plug Power Line Daire / ev 200 Mb / s 8 MB / s
Bluetooth Oda / Daire 3 Mbit / s 2 Mb / s
WLAN IEEE 802.11b Normalde 20 m 54 Mbps 2.2 MB / s
Wi-Fi IEEE 802.11n Normalde 20 m 300 Mbit / s 3.5 MB / s
Fast Ethernet 100 m 100 MBit / s 8 MB / s
Gigabit Ethernet 100 m 1.000 Mbit / s 50 MB / s
Posted in Genel.