8 kanal IR uzaktan kumanda

8 kanal IR uzaktan kumanda

8 adede kadar cihaz devreleri Bu veya diğer aygıtları kontrol yapabilirsiniz kullanmak IR kiuzaktan kumanda.
Kontrol kodları için modu UYKU CPU içine koyarak pil bu yapılır yaşam CR2016.To uzatmak taşıyıcı Pil frequecy.The IR verici güç tarafından Hücreler 3V bir CR2016 olduğunu kHz 38 hakkında biçiminde modüle RC5 gönderdi bulunmaktadır uyandırma bir tuşa basıldığında sadece zaman ve çoğu.

 

Verici
göndermek devreler için besleme pil 3V olduğunu frequency.The CR2016 komutunu IR taşıyıcı receiver.It da oluşturmak 38kHz için verici kullanılan PIC16F630 merkezinde yer alıyor.
herhangi bir tuşa değil SLEEP modunda CPU çalışma Bataryalı güç tüketimi ve uyandırma sadece herhangi bir tuşa basıldığında azaltmak için bastığında. Uyanmak-kesme küresel etkin değildir, program çalışmaya başladığında ise, PORTA değişikliği konusunda devletin daha sonra bir kesme sonra programın çalışması kesme vektör olduğu zaman kesintiye CPU kullanımı değişikliği özelliği kesme SLEEP modundan CPU kadar UYKU instruction.In sonra kod hakkının ilk hat kesme servis yazılım basıldığında o anahtar tarar ve göndermek IR komut tuşuna basıldığında uygun rutin.

Şekil 1. IR verici devresi

Alıcı
Alıcı da devre uygulanan tüm işlev then.When gücü kontrol PIC16F630 kullanmak CPU üzerinde IR komuta ve dönecek sinyal girişi yoklama IR olduğunu çıkışından IR IR sonrası).TSOP4838 dekoder modülü (Alınan çözme CPU 60ms hakkında Buzzer bip sesi oluşturmak için. Eğer bu okuma biçimini RC5 nasıl deşifre bilmek istiyorum web sitesi .
sağ IR komut aynı IR komut çıkış kapanır tekrar gönderildiği takdirde çıkış açılacak ve tam deşifre böylece bir geçiş çıkış olarak çıkış (röle) çalışır.

Şekil 2. IR alıcı devre

Posted in Genel.