Bilgisayar Ağ Temelleri

Bilgisayar Ağ Temelleri

İlk bilgisayar vardı, onlar çok pahalı idi. tüm çevresel aygıtları ve hafıza üzerinde neredeyse paha biçilmez oldu. Birden çok bilgisayar arasında veri alışverişi için de gerekliydi. Bu nedenlerle, bilgisayar bağlantılı idi.
Bu bireysel çalışma istasyonları ile karşılaştırıldığında bazı avantajları şöyle sonuçlandı:

  • programları ve veri merkezi denetim
  • ortak veri kullanımı setleri
  • Artan Gizlilik ve Güvenlik
  • daha fazla verimlilik
  • kaynakların paylaşımı

Ilk fırsatta birlikte çevresel aygıtlar kullanmak, KVM Switch edildi. Örneğin, bir yazıcı birden fazla bilgisayar ile kullanılabilir. Bu prensip hala KVM switch kullanılır.

Ağ nedir?

En basit şekliyle bir ağ iki bilgisayardan oluşur. Eğer böylece kaynaklarını kullanabilir ve bağlı bir kablo kullanıyorsanız. veri, depolama, yazıcılar, faks makineleri, tarayıcılar, modemler ve programlar gibi. Bir ağ özellikli işletim sistemi mevcut kaynakları, uygulama düzeyinde kullanıcılara sunuyor.

Peer-to-peer mimarisi için

En basit şekliyle Network
peer-to-peer ağ, her bilgisayar aynı derecede diğer bağlı. Her bilgisayar kendi kaynaklarını diğer bilgisayarlara yapar.
yok hayır ağ yöneticisi yoktur. Bu nedenle, her ağ katılımcının kendisi karar vermelidir, o kaynakları serbest bırakmak istiyor.

Boyut A peer-to-peer ağ kadar 10 istasyon için uygundur. daha fazla istasyon ile, hızlı ve karmaşık hale dezavantajları çok hızlı bir şekilde devreye girer.
Veri Yedekleme Yedek kendilerini yapılır herhangi bir ağ katılımcılar olmalıdır.
Yönetim Her ağ operatörü kendi bilgisayar sorumludur.
Faydaları Bu tip network nispeten hızlı ve daha ucuza inşa edildi. Katılımcı olarak birbirine yakın olmalıdır.
Dezavantajları belgeler için tutarlı bir sürüm kontrolü sadece çok çaba ile mümkündür. Merkezi bir veri yedekleme mevcut değildir.

Istemci-sunucu mimarisi

Bir sunucu tabanlı ağ, veri merkezi bir bilgisayarda depolanan ve yönetilmektedir. hiçbir uygulama programları yürütür bir sunucu söz vardır, ancak tek bir sunucu yazılımı ve hizmetleri yayınlanıyor.
Bu mimari kullanıcı ya da kullanıcı tarafı ve tedarikçi veya hizmet sayfa arasında değişmektedir. onun bilgisayar (istemci) üzerinde çalışan kullanıcı uygulama programları arz tarafında erişim sunucusunun kaynakları. Burada kaynakların merkezden yönetilir dağıtılmış ve kullanılabilir.
Istemci-sunucu mimarisi
Bu mimari World Wide Web için HTTP veya SMTP/POP3 e-posta gibi birçok internet protokolleri için temel oluşturur. İstemci bir istekte bulunur. Sunucu isteği süreçleri ve bir yanıt ya da veri döndürür.

Disk Server

Sonra, ilk disk sunucu geliştirilmiştir. Birkaç diğer bilgisayarlara bağlanan bir bilgisayar oldu. disk sunucuda birden fazla müşteri eşzamanlı erişim örgütlemelerini kullanılan bir işletim sistemi oldu. disk sunucuları ile, bağlı bilgisayarların erişim yetenekleri belirli kaynakların sınırlı olması mümkündü. müşterilerine idari işlemleri için sorumlu olduklarını bir disk sunucunun bakım ve servis taleplerini, ancak, çok büyüktü.
disk sunucu sorunları sonra dosya sunucusu ile dağıtıldı. Sunucu idari işlerinden sorumlu oldu. Ve daha fazla müşteri erişimi sınırlamak için yollar vardı. bireysel dizinler veya dosyalar üzerinde Örneğin.

Veri Güvenliği

Bir sunucu için, veri güvenliği ve erişim, güvenlik politikalarını geliştirmek için fırsat var. güvenlik politikaları örnekleri çift veri yönetimi, merkezi veri koruma ve erişim kontrolü vardır. Kontrol bir veya birkaç kişi tarafından satın alınabilir.

Groupware

Groupware otomatikleştirmek ve iş süreçlerinin basitleştirilmesi çalışma grupları işbirliğini teşvik etmek için tasarlanmıştır. onun bir ağda Mümkünse, şebeke operatörleri arasında yakın işbirliği, daha sonra bir groupware yazılımı kullanılmaktadır gerekir.
Şunları yapabilirsiniz:

  • E-posta
  • Takvim
  • merkezi adres defteri
  • Bir takım Belge düzenleme
  • Erişilebilirlik veritabanlarına

Mainframe Mimarlık

Mainframe Mimarlık
Bilgisayarların ilk günlerinde çok hem de çok büyük pahalıydı. Üzerinde ya da masanın altında bir bilgisayar ile her çalışanın sağlamak mümkün değildi. Bunun yerine, çok pahalı ama güçlü mainframe bilgisayara kendilerini sınırlı, mainframe çağırdı. genellikle özel olarak geliştirilen uygulamalar da kuruldu. Mainframe seri hatları üzerinde ekran ve klavye bağlı oluşan birden fazla terminal idi. Bu terminaller ile ana bilgisayarlar ikram edildi.
Terminal kullanıcı ve mainframe arasında giriş / çıkış arabirimi olarak kullanılır. Bu mimaride terminal ve bir mainframe birim vardır. Kullanıcı girişi anabilgisayar ve gösterilen terminal tarafından işlenir.
Terminalin Modern formları bellek, işlemci ve arayüzleri ile donatılmıştır. Burada pek çok uygulamaları terminal çalışıyor. Bu anabilgisayar bellek eksikliği yerel depoya yüklenmesi gerekir. Yerine klasik mainframe, bir terminal sunucu programlarının teslimi için kullanılır.

Avantajları: Merkezi kontrol, veri yönetimi, uygulama ve ek terminallerin maliyetli genişleme.
Dezavantajları: Başarısızlık Mainframe terminal yetmezliğine yol açar. Operasyon ardından tamamlandı. onların veri işleme kadar tıkanıklık durumda, terminal beklemek.
Posted in Genel.