Diyamanyetik ve Paramanyetizim nedir

Diyamanyetik ve Paramanyetizim nedir

Diyamanyetik ve Paramanyetizim
Sadece birkaç malzeme doğada bulunan – demir, nikel, kobalt ve gadolinyum * -, bunun uyum bir manyetik alan güçlü bir tepki sergilemek anlamına ferromanyetik vardır. Ama tepki o kadar insan gözle algılanamaz olan hafif olabilir tüm materyaller, ancak, manyetik alanlar tepki çeşit deneyim. Bu tepkiler metin açıklanan ve aşağıda öğretici interaktif.
İngilizceden türkçeye oto çeviridir cümle yapısı bozuk olabilir.

Çünkü atom seviyesinde elektron varlığı nedeniyle meydana Bu güçler anlamak zor olabilir – olumsuz parçacıkların – atomlarının. Bu elektronlar dış manyetik alanına bir yöne veya ters yöne doğru yönlendirme tepki. Bu yönlendirme manyetik momenti olarak bilinir.

Ferromanyetik maddeler olarak, elektronlar kolaylıkla (bölgelerin manyetik etki) dünyanın manyetik alan gibi dış manyetik alanlar ile, denir ve bu şekilde kalır. Paramanyetik maddeler de dış manyetik alanlar uyum, ama etkisi hem de daha kısa süren zayıf hizalamak. Bu onların uyumu korumak ferromanyetik malzemeler, aksine sonra bile, özgün yönelimleri için paramanyetik malzemeleri elektron karşılığında, bazı bir yol göstererek, bazı diğer dış manyetik alan bırakın. (Ferromanyetik malzemeler kalmak onların elektron eşsiz düzenlenmesi nedeniyle) manyetik.

Diyamanyetik olarak, başka bir manyetik fenomen, bir madde içinde elektronlar dış manyetik alanına göre, aslında, iplik daha hızlı yanıt verir. Tüm bu dönen bir dış manyetik alanına karşı kuvvetler üretir. Çünkü tüm atomları elektron sahip, tüm malzemeleri bir dereceye kadar diamagnetic vardır. Ancak, Paramanyetizim veya Ferromanyetizim ve güçlü kuvvetleri kolayca Diyamanyetik gölgede olacak sunuyoruz.

Yanıtları ortak paramanyetik ve diamagnetic malzemeleri güçlü bir mıknatıs bu interaktif eğitim ile ortaya çeşitli sergilediği dikkat edin. Ve bu malzeme güçlü bir değişken aralık manyetizma ile kutupları arasında görünür bir disk bir Malzeme açılır menüden seç bir seçim yapın. Tıklatın ve sürükleyin disk konumunu değiştirmek için; zaman doğal ya mıknatısın manyetik alanı ile () paramanyetik, kendisini yeniden hizalayın veya buna karşı () diamagnetic yayımladı. Paramanyetik malzemeleri karakteristik uyum ve harici bir manyetik alan güçlendirmek, süre diamagnetic maddeler kısmen ve uygulamalı bir alan çıkarmak her zaman böylece manyetik kuvvet kendi hatları için dik olan kendilerini hizalamak. (Bilinen Meissner Etkisi Diyamanyetik üstüniletkenlik içeren özel bir örneğidir).

Siz bu farklı unsurları oynamak, sen, o zaman yerinden fark edeceksiniz, onlar paramanyetik veya diamagnetic diziler için farklı hızlarda dönüyorlar. Değil gerçek temsili olsa, bu manyetik duyarlılık bu malzemelerin sahip olduğu çeşitli derecelerde gösterilmektedir.

Posted in Genel.