YÜK AYIRICISI SİGORTA BİRLEŞİKLERİ Nelerdir ?

YÜK AYIRICILARI VE “YÜKAYIRICISI+SİGORTA” BİRLEŞİKLERİ:

YÜK AYIRICILARI:

Yükayırıcıları elektriksel açıdan adi ayırıcı ile kesici arasında yer alan biranahtarlama elemanıdır. Anma akımına kadar yükleri kesebilir, kısa devre üzerine kapatabilir.

Açık konumda iken ayırıcılar için istenen yalıtım seviyesini sağlayabilir. Uzaktankontrol için motor takılmaya müsaittir. Kesme ortamı yağ, hava ya da SF 6 gazıolabilir. Kesici ile arasındaki en önemli fark kısa devrelerikesememesidir.

Yürürlükteki şartnamelerimize göre Teşekkülümüzce satın alınan yük ayırıcıları 100 (yüz) kezanma akımını kesebilmekte 5 (beş) kez de kısa devre üzerine kapamayapabilmektedir. Mekanik açma kapama sayısı (yüksüz) 1000 kez’dir.

Teşekkülümüzce istenen anma akımında kesme sayısı ve kısa devre üzerine kapama sayısıstandartlardaki en büyük değerlerdir.

IEC-60265-1’egöre imal ve test edilirler

“YÜK AYIRICISI+SİGORTA” BİRLEŞİKLERİ:

Sigortaile donanmış yük ayırıcılarıdır. Tertipte kullanılan sigortalar vurucumekanizması ile donatılmıştır. Arıza durumunda çalışan sigorta vurucusuvasıtası ile yük ayırıcının yalnızca arızalı kutbu veya üç kutbu otomatikolarak açtırılır. Bu şekilde tertibin anma kısa devre kesme akımına kadar bütünakımların kesilmesi mümkün olabilmektedir

Trafove hat korumalarında kullanılır. Aşırı akım koruması için röle ile birliktekullanılması gerekir.

TS8812 EN 60420 (IEC 62271-105)’ye göre imal ve test edilirler.

YükAyırıcıları ve sigortalı yük ayırıcıları ile ilgili olarak Teşekkülümüzdehazırlanmış özel bir teknik şartname halen bulunmamaktadır. Ancak gerek havayalıtımlı gerekse SF 6 gazı yalıtımlı hücreler için hazırlanmış olan teknikşartnamelerde bu malzeme ile ilgili gerekli tüm bilgiler (teknikkarakteristikler, tip deneyleri ve rutin deneyler) tarif edilmiştir.

Posted in Uncategorized.

Bir cevap yazın