Temel IR İletişimi Kızılötesi (IR) alıcı verici

Temel IR İletişimi Kızılötesi (IR) alıcı verici

Kızılötesi (IR) iletişim bağlantısı oluşturmak oldukça yararlı olabilir. Kızılötesi veri bağlantı kablosuz kontrol, kiriş kırma algılama, ve diğerleri ve yararlanabilir projelerin bazı örnekler. Bina bu iletişim veri infrared teknolojisi kullanılarak oldukça basit olabilir bağlantı. Devreleri, ama her şeyi kapsayan bir değil burada gösterilenlerden daha fazla çalışmak için iyi bir başlangıç ​​noktası olarak hizmet etmelidir.

Bu nasıl IR veri bağlantısı nasıl çalışır?
En basit şekliyle bu IR veri bağlantı ve bir taşıyıcı frekans ile istenilen verileri modüle sonra bir yayıcı Bu uygulayarak çalışır. Ortak IR alıcıları belirli bir frekansta kızılötesi özgü dalga boyu alınan üzere tasarlanmıştır. süper By-(özü) veri “demodulate” bu frekans içine IR alıcı veri heybetli. IR alıcı ve TSOP4840 olup 950nm dalga boyunda 40kHz bir taşıyıcı frekans ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır burada kullandı. Verici, çok yüksek güç IR diyot TSAL7200 seçildi bu dalga boyu aynı olmalıdır. Alıcı cihaz almak ve çözmek IR sinyali zaten yapılır homurtu işlerin çoğunu böylece tüm gerekli devreleri içerir. TSOP4840 içinde alıcı devresi tipik bir blok şeması aşağıda gösterilmektedir.

IR Verici Uygulama:
IR verici TSAL7200 kızılötesi diyot kullanılarak uygulanır. Diyot alıcı dalga boyu maç için seçilir. Iki diyotlar fazla çıkış gücü sağlamak ve daha iyi kapsama ulaşmak kullanılır. Bu dersin zorunlu olarak daha fazla veya daha az kapsama sağlamak için değiştirilmiş olabilir. Aşağıdaki resimde IR verici devre gösterir.

Mantık NAND kapısı veri sinyal ile 40kHz taşıyıcı sinyali birleştirerek modülasyonu fonksiyonu sağlar. Bu şekilde diyotlar (ON) hem taşıyıcı frekans ve veri iddia olduğunda etkindir; böylece veri gerçekten diyotların devlet kontrol eder. veri diyotlar taşıyıcı frekans oranı (/ devre dışı diyotlar sağlayacak yani taşıyıcı frekans) ‘de (AÇIK) etkin olacak iddia olduğunda. Veriler daha sonra iddia değilken diyotlar bakılmaksızın taşıyıcı frekans devlet, (kapalı) devre dışı kalacaktır.

Aşağıdaki resimde bu sinyalleri nasıl görüneceğini gösterir. Haber veri girişi yüksek devlet de Idles söyledi. Devre akılda RS-232 veri iletim tasarlanmıştır. Veri giriş sinyali tipik bir sinyal ile bir MCU çıkışında nasıl olacağını benzer dahili bir UART içinde. Ayrıca, sinyal yolu boyunca inversiyon vardır ama en sonunda notu; çıkış veri giriş verilerinin biraz gecikmiş sürümü (ve polarizasyona korunur).

IR Alıcı Uygulama:
IR alıcı TSOP4840 IC kullanılarak uygulanır. Bu alıcı verici diyot (lar) dalga boyu eşleşiyor. TSOP4840 bir 40kHz modüle IR ışını algılamak için tasarlanmıştır. aşağıdaki gibi bu cihazı kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli faktörler şunlardır:

  • modüle verilerin minimum darbe genişliği 10 x 1/Fmod olmalıdır. Bu 40kHz modülasyon frekansı için, zamana ihtiyacım var “açık” verileri 250usec daha büyük olması, söylemektir.
  • modüle veri darbeler arasındaki minimum boşluk 12 x 1/Fmod olmalıdır. Bu, veri “kapalı” zamana ihtiyacım var 300usec daha yüksek oranda 40kHz modülasyon frekansı için, söylemektir.
  • Bu iki kılavuz itibaren gördüğümüz bu cihaz 3300 veya daha az ise maksimum baud hızı belirleyebilirsiniz. Tipik RS232 haberleşme için, bu maksimum veri hızı 2400bps olduğu anlamına gelir.
  • cihaza veri çıkışı ve (modülasyon) mevcut olduğunda verilere yüksek “Idles” veri (modülasyon) olduğu zaman “düşük” sürülür.

Aşağıdaki resimde TSOP4840 üzerinde tipik tepki gösterir.

Aşağıdaki resimde IR alıcı devre gösterir.

ve iletişim etkin bir yüksek durumun “tahrik” devlet yapmak; mantık NAND kapısı inversiyon aktif düşük durum iletişimin “iddle” devlet yapmak sağlar.

Posted in Genel.