Gerçek zamanlı "kronometre" Devresi

Gerçek zamanlı “kronometre” Devresi

Bu bir olay zaman için kullanabileceğiniz basit bir elektronik “kronometre” dir. doğru bir zaman aralığı (bir kamera deklanşör hızı test) ölçmek için gerekli bir cihaz geliştirme sırasında ben de kullandım. Ben bir mikrodenetleyici (SX-28) kullanarak, projenin doğruluğunu kontrol etmek için kullandı.

gerçekten Oldukça basit. İlk 74HCT4040 karşı saat üretir (I ve 1 MHz osilatör kullanılan Q7 ‘de karşı “aday”: Eğer özel ihtiyaçlarına uygun şekilde bu ayarları seçebilirsiniz.) AND geçitleri üç kontrol hatları ile başlamak, N0-N2, saat ve sayaçları kontrol etmek ve saat durdurmak ve okumak ve reset sayaçlar kullanılır.

gösterildiği gibi 24-bit saat değeri N0-N2 ile seçilen, 6 4-bit nybbles olarak okunur.

Şimdi, bu bakabilir ve demek “Tüm bu herhangi bir aptal, proje için yapabilirdiniz! Ve neden her seferinde bir Nybble bunu okumak ister ki bir çekim mi?”. Için diyorum ki: benim mikrodenetleyici (SX-28) I / çoğu zaten LCD ekran için kullanılmaya başlandı Ç bağlantı noktası pimi mevcuttur, sınırlı sayıda olduğu için ben bu şekilde yaptım. Bu devre için gerekli yedi I / O hattı Yani mükemmeldi.

Posted in Genel.