Machine-to-Machine Nedir

Machine-to-Machine Nedir

Kablolu veya kablosuz makinelerin bir biri ile haberleşmesi sistemleri.

Machine-to-Machine (M2M) teknolojileri kablosuz hem de kablolu sistemler aynı yeteneği diğer aygıtlarla iletişim kurmasına izin vermek anlamına gelmektedir. [1] [2] M2M bir olay yakalamak için bir cihaz (örneğin bir sensör veya metre gibi) kullanır (örneğin, sıcaklık, stok seviyesi, vb gibi), bir uygulama ((kablosuz, kablolu veya hibrid) bir üzerinden geçirilen bir yazılım anlamlı bilgi (örneğin içine çekilen olay çeviren program), öğeleri restocked gerekir ). telemetri kullanımı yoluyla gerçekleştirilir [3] , dil makineleri kullanırken birbirleri ile haberleşme . [4] Böyle bir iletişim, aslında, sonra bir kişisel bilgisayar gibi bir sistem içine yönlendirilen olacağını analiz, uzaktan makineleri röle bilgi ağına sahip bir merkez geri tarafından gerçekleştirildi.

Ancak, modern M2M iletişimi, bire-bir bağlantı ötesinde genişletilmiş ve ağların kişisel cihazlar veri ileten bir sistem olarak değişti. Kablosuz ağların dünya çapında gerçekleşecek genişleme M2M iletişimi için çok daha kolay hale gelmiştir ve güç ve makineler arasındaki iletişim için gerekli bilgi miktarı azaltılabilir. [5] Bu ağlar, aynı zamanda yeni iş fırsatları bir dizi izin [6] ve ürünlerin tüketiciler ve üreticiler arasındaki bağlantıları satılmaktadır.

Son yıllarda, SMS M2M iletişim için giderek daha önemli bir bir aktarım mekanizması haline gelmiştir [ 7 ] aynı anda her yerde avantaj olarak atıf yapılan SMS GSM ve görece düşük maliyetli . Endişeler SMS güvenilirliği üzerinde M2M bir kanal olarak gündeme getirilmiştir [8] Ancak doğrudan yükselişi Sinyal Sistemi 7 bağlı (SS7) SMS ağ geçitleri yüksek güvenilirlik ve onaylamak için teslimat yeteneği sunabilir.

Uzaktan yönetilebilir cihazlar, akıllı şehirler ve biribileri ile daima iletişim halinde olan aygıtlar machine-to-machine kavramı içerisindedir.

Lokasyon, SIM ve GPS tabanlı ulaşım çözümleri, akıllı evler ve sokaklar, akıllı yeni nesil araçlar vb. konuları içermektedir.

Posted in Genel.