Enerjinin işi yapma yeteneği

Enerjinin  işi yapma yeteneği

Enerji farklı şekillerde elde edilir:
Isı () termal
Işık () radyant
Hareket () kinetik
Elektrik
Kimyasal
Nükleer enerji
Yerçekimi

Enerji her şey bulunmaktadır. Biz her şey için, bir atlama yaparak enerji kullanımı astronot göndermek için çerezler pişirme için uzaya vurdu.

Orada enerji iki türü vardır:
Depolanan () enerji potansiyeli
Çalışma () enerji kinetik

Örneğin, yemek yemek, ve bünye bu enerji kadar zaman iş veya oyun kullanmak kimyasal enerji içerir.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları veya Nonrenewable olarak kategorize edilmesi

Zaman bizim evde elektrik kullanmak, elektrik muhtemelen yanan kömür tarafından, nükleer reaksiyon tarafından üretilen, ya da bir hidroelektrik santralı ile bir baraj güncellenmiştir. Bu nedenle, kömür, nükleer ve hidro enerji kaynakları denir. Zaman bir gaz tankı doldurup, kaynak petrol veya etanol büyüyen ve mısır işleme yapılmış olabilir.

Enerji kaynakları iki gruba – yenilenebilir içine kolayca doldurulan olabilir (bir enerji kaynağı) ve nonrenewable (bir enerji kaynağı, bizim ve yukarı kullanıyorsanız yeniden edemez) ayrılmıştır. Nonrenewable ve yenilenebilir enerji kaynakları, elektrik ve hidrojen gibi ikincil enerji kaynakları üretmek için kullanılabilir.
Yenilenebilir Enerji

Yenilenebilir enerji kaynakları şunlardır:
Olan elektrik ve ısı dönüştürülebilir güneş, gelen Güneş enerjisi
Rüzgar
Dünya içindeki sıcaktan Jeotermal enerji
Bu ağaçlardan, mısır etanol yakacak odun içeren bitkiler, gelen Biyokütle, biyodizel ve bitkisel yağdan
Hidroelektrik hydroturbines bir barajda
Nonrenewable Enerji

Biz, fosil yakıtlar – petrol, doğal gaz ve kömür dahil nonrenewable enerji kaynakları, bizim enerji çoğunu. Bunlar fosil yakıtlar çünkü milyonlarca ve milyonlarca yıldır Dünya’nın çekirdek ve rock ve ölü bitki ve canlılar mikroskobik diatoms gibi (ya da “fosil”) kalıntısı üzerine topraktan basıncından ısı eylem tarafından kuruldu adı verilen konum. Nonrenewable başka bir enerji kaynağı eleman uranyum, biz (aracılığıyla bir süreç nükleer fisyon denir) ısı ve sonuçta elektrik oluşturmak için bölünmüş olan atomlar olduğunu.

Biz, biz evlerimizde, işletmeler, okullar için gerekli elektrik üretmek ve fabrikaları nonrenewable ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı. Elektrik “sadece birkaç isim kullanır bizim bilgisayarlar, ışıklar, buzdolapları, çamaşır makineleri ve klimalar, enerji verir.

Benzin bizim arabalar ve motosikletler ve dizel yakıt bizim kamyon kullanılan kullanılan çoğu petrol yağı, bir nonrenewable kaynaktan yapılır. Doğal gaz, evleri ısıtmak için kullanılan, kuru elbise ve yemek yiyecek, nonrenewable olduğunu. Propan bu yakıtlar bizim açık ızgara petrol ve doğal gaz, hem nonrenewable yapılmış.
Yukarıdaki grafikte Türkiye enerji kaynakları kullandığı gösterir. Nonrenewable enerji kaynakları tüm enerji Nation kullanılan% 93 sorumludur. Biyokütle, en büyük yenilenebilir kaynak, tüm yenilenebilir enerji ve toplam enerji tüketiminin% 3.7 ve üzerinde yarısı. (Not:% 7% 53% 3.7 durumdadır.)

Posted in Genel.