Enerji türlerinin Ticari Binalarda Kullanılması

Enerji türlerinin Ticari Binalarda Kullanılması

Ticari binalar bina tipi çeşitli – ofis dahil, hastaneler, okullar, polis karakolları, ibadet, depolar, oteller yerler ve alışveriş merkezleri. Tüm benzersiz enerji ihtiyacı var, ancak, bir bütün olarak, ticari binalarda ısıtma ve aydınlatma için enerji yarısından fazlasını kullanmak Farklı ticari faaliyetler.
Enerji türleri Ticari Binalar Kullanılan

Elektrik ve doğal gaz en yaygın enerji kaynakları ticari binalar kullanılmaktadır. Ticari binalar da başka bir kaynağı genellikle konut kullanılan bulamazsanız – bölge enerji kullanımı. Varken bir üniversite kampüsünde ya da bir büyük şehirde olduğu gibi çok yapının birbirine yakın vardır, bazen daha merkezi bir ısıtma ve veya tüm farklı bina için soğuk su, sıcak su, buhar dağıtır soğutma tesisi için etkilidir. Sistem Bu tür (bir bölge sistemi gibi) yanı sıra enerji tasarrufu ekipman ve bakım maliyetlerini azaltabilir anılacaktır.
Enerji Kullanım Tipi İnşaat tarafından

Ticari sektöründe binaların tipleri çok farklı etkinlikler ve kullanan bir karışımı için kullanılır. Ve hizmet binaları Perakende tüm ticari bina türlerinin en toplam enerji kullanımı. Bu çok zaman tüm mağazalar ve hizmet işletmeleri var düşünmek şaşırtıcı değil tüm Türkiye bitti. Enerji diğer ticari kullanıcılar ofisleri, okullar, sağlık ve barınma tesisleri, gıda tesisleri, ve diğerleri sayılabilir.
Yakıtlar Ticari Binalar (2003) Tarafından Kullanılan Payları

Kaynak: Enerji Bilgi İdaresi, 2003 Ticari Bina Enerji Tüketimi Araştırması (Eylül 2008).

Ilk beş enerji tüketen bina kategoriler enerji ticari binalar tarafından tüketilen yaklaşık üçte ikisi kullanımı ve bina şu tür şunlardır:
Toplam enerji ticari binalar tarafından tüketilen Perakende Satış ve Servis (20%)
Alışveriş merkezleri ve mağazalar
Otomobil galerisi
Kuru temizleyiciler
Benzin istasyonları
Tüketim Ofis (17%)
Profesyonel ve devlet daireleri
Bankalar
Tüketim Eğitim (13%)
Temel, orta ve lise
Kolejleri
Sağlık tüketim (9%)
Hastaneler
Tıbbi Ofisler
Tüketim Konaklama (8%)
Oteller
Yurtlar
Bakım evleri

Posted in Genel.