Elektrik kullanının Yaşamımızda yer alması

Elektrik kullanının Yaşamımızda yer alması

Elektrik 100 yıl önce mevcut oldu önce, evlerde gaz lambaları ile, gıda iceboxes, ve soğutulmuş olarak odalar ahşap ısıttı edildi yanma ve kömür ocaklarının yakılması aydınlıktı.

Birçok bilim adamları ve mucitler 1600’ler yana elektrik ilkeleri çözmek için çalışmışlardır. Bazı önemli başarılar Benjamin Franklin, Thomas Edison ve Nikola Tesla tarafından yapılmıştır.

Benjamin Franklin bir şimşek. Thomas Edison ilk uzun ömürlü akkor ampul icat elektrik olduğunu gösterdi.

Önce 1879 için, doğru akım (DC) elektrik ark ışıkları açık hava aydınlatma için kullanılmıştır. 1800’lerin sonlarında olarak, Nikola Tesla, üretim, iletim öncülük ve uzun mesafelerde elektrik verici maliyeti düşük akım (AC) elektrik, alternatif kullanımı. Tesla’nın icatları evlerimizde ve iç mekan aydınlatma getirmek için sanayi makineleri güç elektrik kullanılır.

Yaşamımızda onun büyük önemine rağmen, bize muhtemelen hayatı elektrik olmadan nasıl olacağını düşünmeye durdurmak az. Hava ve su gibi, bizim için verilen elektrik almak eğilimindedir. Ama bizim için her gün bir çok işleri yapmak aydınlatma, ısıtma -, ve evlerimize soğutma televizyonlar, bilgisayarlar için güç enerji tüketirler.

Posted in Genel.