Bilgisayar Gerilim Monitör

Bilgisayar Gerilim Monitör

Bu bir fan kontrol devreleri için bir gerilim izlemek bina öğretici resimli – reostalar, doğrusal düzenleyiciler LM317/350 gibi ve bazı PWM devreleri. Bu, tek bir çip gerektirir 12V 0V arası hatta tümen ile 10 LED sürebilirim.

LM3914 gerilim dayanan LED’ler sürüş için özel olarak yapılmış bir yonga. Yukarıdaki devre hakkında birkaç not:
[List] [*] Pin 9 (Mod pin) kullanılmaktadır setleri olmadığını noktalar barlar veya. V bar olacaksın bu yüzden 12 Biz bunu bağlı olduğunuz – nokta bir isterseniz kravat zemin buna V direkt olmayan bir 12. [Bağlı LED olduğunu Bildirimi *] direnç ve akım akar içine chip … chip zemin RHI) giderek (6 pin direnç boyutu kendi mevcut düzenleyici yerleşik akımı belirler – Her bir LED amper R1 / sınırlı 12,5 olacaktır. , R1 1.2Kohms bu demektir “float. Sadece Eğer zar zor üzerinde 10mA [* için tasarlanmıştır] LM3914 – bu fark çok anlamı veya 35V herhangi bir gerilimi üzerinde o olacak iş. Gerilimleri RLOW ve şu anda RHI değerlerini ayarlamak üst ve düşük.] Beri * [ayarlamak daha kolay aralık’s yüzen yapmak, LM3914 bir sahiptir LM317 çıkış pini, gerilim regülatörü inşa in Pin) 7 (VR ayarlanabilir ve pin 8 (ADJ ayarı) olduğunu. [*] zor kısmı ve düzgün ayarlamak için RHI onu ipe olduğunu eğer yüksek oranda regülatör ayarlamak için direnç değerleri sizinle dikkatli olmak zorunda, Hala parlaklık sağ tutmak LED’ler. [*] düzeyi geçerli yapmak için LED daha kolay ayarlanır, biz RHI bağlamak için ADJ yere regülatör çıkışı doğrudan kravat ve. sol iki dirençleri de uzak olan bu yapan bölücü oluşturmak bir gerilim biz – bu yüzden, 1.25volts yüksek değeri. Bu dönüştürmek 0-12V şeylere 0– 1.25V. [*] Tutmak iki kapasitörler istikrarlı giriş sinyali sivri ve bir de sol değişiklikleri düzeltir dışarı hızlı ve en üst bir sivri bozuk tarafından varlık düzeyleri devam ederken LED’ler kapatın ve.

Biz şematik doğrudan parçaların listesini çıkarabiliriz:

  • LED’ler – bu uygun bu yana ben, 10 LED bloğu kullanıyorum – İsterseniz tek tek LED’ler ile değiştirebilirsiniz. (İstediğiniz akım R1 değiştirmeyi unutmayın.)
  • çip için bir 18-pin soket.
  • Chip kendisi. onu online taşımak olmasına rağmen Radioshack, kendi mağazalarında bu çip taşıyacak olmaz – Sen Jameco veya avcı kedi gibi bir distribütör aracılığıyla ucuz online bulacaksınız. Ya da, yerel bir elektronik mağazası deneyin.
  • Küçük bir tahta üzerine monte etmek.
  • A 1.2KO (kiloohm) direnci, R1. Ben 1 / 4 watt öneririz. Bu LED akım dirençtir.
  • A 680O (ohm) direnç, R2. 1 / 4 watt gayet iyi – çok az geçerli olacak. Bu gerilim bölücü alt yarısı kadardır.
  • A 5.6KO (ohm) direnç, R3. Yine 1 / 4 watt gayet iyi. Bu gerilim bölücü üst yarısıdır.
  • A 0,47 μF (microfarad, bazen de MFD denir) seramik kondansatör, C1. Bu giriş sinyalinin başak ücretsiz tutar. Ayrıca mika, yekpare veya kondansatör unpolarized başka türlü kullanabilirsiniz.
  • Nihayet, A 2.2 μF alüminyum veya tantal, C2 kondansatör polarize. Bu LED’ler dışından ani tutarak, çeşitli seviyelerde güç sinyal yalıtır.


İlk adım büyük parçalar, LED ve çip soketi ve elektrolitik kondansatör üzerinde koymaktır.

mümkün olduğunca, hemen yan karşı LED dizisi tutun. anot (pozitif uç) hangi tarafı ve bir dış kenarında olduğundan emin olun öğrenin. Sonra, doğrudan yukarı gelecek onu da soket sopa. Yuva bir delik 10 bölümlük daha LED kısadır – üstteki (tam 12V temsil eden biri yani) LED, böylece alt tutmak bir çip noktası doğrudan yanında olmadan dışarı çıkmış biridir.

bir çizgi birlikte lehimleyin tüm anot ve katot LED yanında hakkına her pin bir lehim çizgi çizin. (Üst LED diğer tarafta en üstteki bir çip, 1 ayağına bağlanacağını – biz bölüm 5 bağlamak için bir jumper tel ayrılmamak gerekir.)

Son olarak, yonga üzerinde doğrudan kondansatör sopa. Olumsuz tarafı sağ (LED’ler doğru) olumlu tarafı, sol işaret etmelidir.



R1 koymak Ardından, sınırları direnç akım LED.

Bend bir kurşun üzerinde, dikey olarak girecek şekilde ve iki delik uyan ve (solda, aşağıdan yukarıya doğru üç) 7 pin de o sopa.

kurşun at çip soketine Lehim onu ​​en yakın – zoom bakın. sen ordasın da, birlikte lehim ve iletişime pin 6 ve 7 beraberlik. (Direnç direnç ve kısa iki kahramanın iletişime DON’T, ya da seni sadece seni edeceğiz kısa iç LM317 regülatör LED’ler darbe edeceğiz.



Sonra, R2 ve R3, gerilim bölücü dirençler koymak.

Bu iki solda, soket paralel monte edilecektir. jumper telleri için yonga ve iki dirençler arasında üç delik bırak – Ayrıca, onlar karşılamak aralarında bir boşluk bırakın dirençler karşılamak delik düz 5 pin arasında olmalıdır (çip pin jumper tel.).

onlara 5 pin arasında iki dirençleri aşağı Birincisi, lehim, o noktadan jumper tel lehim.



Şimdi, sinyal hattı üzerinde, C1 anti-başak kondansatör koyun.

Bu sol için, jumper tel doğrultusunda doğru gidiyor.

Lehim o kapasitör öyle bir kurşun, dirençler itibaren iki yol açar, ve jumper tel tüm bağlı – Örnek için zoom bakın.


LED üstteki geri kalanı ile sağ yarısında değil – 1 pin’s. Bu yüzden, biz içeri bir jumper tel sopa gerek
soket doğrudan üzerine, kondansatör ve soket arasında üstüne o Stick – doğrudan kadar tel 1 pin ve LED üzerinden telden bazı lehim çizin.




Son bölümünde tüm ihtiyacımız güç bacağında bağlayacak. Bu bir çok büyük adım, ama oldukça yapmak kolaydır.

Telleri biz eklemeniz gerekir:

  • Sinyal – üst direnç bağlanarak beyaz tel, tahta dışarı lider
  • Zemin – sol alt kısmındaki siyah tel
  • 12 V – sol alt kısmında kırmızı tel
  • +12 V, en üst kondansatör (C2) LED’ler – diyagonal yeşil, sağ üst
  • soket karşı, mavi, dikey – Yer, C2 çip 4 pin
  • Zemin, C2 2 pin çip – yeşil, dikey, mavi bir yukarıda solunda
  • Toprak, sinyal C2 den (C1) -, çapraz, Sol üstteki gri
  • Zemin, C1 topraklama kablosu kadar – yeşil, dikey, sol alt
  • portakal, dikey, R2 direnci ile sol alt kısmındaki – Zemin, zemin telden çip 8 pin
  • +12 V, LED’ler ve C2 kırmızı tel kadar – yonga / LED altında mor, yatay, sağ alt
  • ortadaki pin 5 turuncu tel üzerinde beyaz, bent – +12 V, kırmızı telden çipin 3 pin

Bu son adım! bütün teller ve lehimleyin olarak şematik yönettiği lehim – alt tarafı alttan kurulu TÜM teller ve parçaların pozisyonları ile açıklamalı olduğunu.

Tüm bu şimdi geriye kanca o kadar olduğunu! Kırmızı ve siyah 12V/ground açıkçası, 12V ve toprak gitmek olur. Soru, nereye sinyal kablosu sizdeki nedir?

  • reostalar ve voltaj regülatörleri için, sinyal kablosu fan + tel bağlanır. sadece regülatör üzerindeki çıkış pini, kapasitör polarize yanında sinyal kablosu (bu modelde R3 üst) bağlamak, bu metre ve aynı gemide LM317 regülatör inşa ediyorsanız. reostalar için, orta deliği onu ekleyebilirsiniz.
  • PWM devreleri için, yanıltıcıdır alır. benim devre (bir kaç gün içinde eğitim) için, görev döngüsü (op-amp negatif giriş yani kontrol potansiyometresi orta deliği ekleyin. Bu insanların çoğu kullanacağı budur, 741 2 pin . senin PWM kaynağı bir gerilim-level giriş almak için her yerde vermezse, hemen hemen) saplanmışsın.

Son bir not – ne 12V farklı bir yüksek değeri kullanmak istiyorsanız – 7V veya 5V, diyor? Bu durumda, ikinci bir direnç almak ve yerleştirin R1 yanında – bağlanmanız seri olarak R1 ve bu yeni bir iletişime yere (o R4 arama). yerden 8 pin ve R1 ve R4 arasında orta bağlayın kesin. Daha sonra, üst LED 1.25 * (1 + R4 / R1) eşit olacaktır – bir LM317 özdeş’s.

Posted in Genel.