Plazma Tv Teknolojisi Nedir Resimli Anlatım Yeni

Plazma Tv Teknolojisi Nedir???


Plazma, birbirine eşitsayıda bağımsız elektron ve pozitif iyonlardan oluşan elektrikselanlamda Nötr, yüksek iyonize edilmiş gaz karışımının farklı bir haledönüştüğünde kendisine verilen isimdir. Bu açıdan bakıldığında maddeninkatı, sıvı ve gaz dediğimiz üç halinden farklı bir haldir.

Cihaza elektrik verildiğinde bu bölmelerin içindeki özel karışım gaz,maddenin üç halinden farklı olan plazma haline dönüşür ve görünmeyen UVışını yayar. Bu ışın kırmızı, mavi ve yeşil fosfor tabakasına çarparakgörünür ışığı ve renkleri oluşturma yöntemi ile diğer televizyonteknolojilerinden farklılaşır.

Plazma teknolojisinde her pikselde içleri özel bir gaz karışımı iledolu düşük basınçlı kapalı cam bölmecikleri vardır. Bu ufak plazmabölmelerinin ardında kırmızı, mavi ve yeşilden oluşan renkli fosforlarbulunur.

Plazma panellerinde ekranda sabit bir görüntü sürekli kaldığında;fosfor maddelerinde oluşan ion etkisi, plazmanın parlaklık ömrünüazaltır. ISM modu sabit bir görüntü ekranda uzun süre kaldığında aktifhale gelerek parlaklık seviyesini 10 daika içinde yarı yarıya düşürür.Bunu kademe kademe yaptığı için göz algılamaz. Sonuçta ISM sayesindeplazmalar daha uzun ömürlüdür.


Standart televizyonlara göre çok daha yüksek olan çözünürlüğü, parlakrenklerden oluşan yüksek kAlitede görüntü sağlarken; yüksek kontrast veparlaklık oranı detayların daha net görünmesini ve aydınlık ortamlardabile mükemmel izlenmesini sağlar.

Yatay ve dikey olarak 160 derecelik izleme açısı ile farklı konumlardanekranı rahatlıkla görebilir; en küçük detayı bile kaçırmazsınız.

PC monitörlü olarak da kullanılabilen 42” Plazma TV, özelliklebilgisayar ekran kartınızda DVI desteği varsa DVI girişi ile görselaçıdan çok kaliteli dijital data transferini de gerçekleştirir.

Işık ve renk standart televizyonlarda elektron ışınları kullanılarakoluştuğundan ekran manyetik alanlara karşı hassastır. DolayısIylahoparlör gibi içinde kuvvetli mıknatıs bulunan cihazlar televizyonayaklaştırıldığında görüntüde bozulma olur. Plazma teknolojisinde iseışık ve renk farklı bir yöntemle oluşturulduğundan manyetik alanlardanetkilenmez

Posted in Uncategorized.

Bir cevap yazın