LED flaşör Devresi Tasarımı

LED flaşör Devresi Tasarımı

Açıklama

o ve deneme çok olur rağmen davet ve LED flaşör, denemek için birkaç bileşen basit bir devredir. Bu devre transistör ve kondansatör davranışı göstermektedir. Osiloskop bu devrede ne olur, çok kolaylıkla tespit edilebilir.

Fonksiyon açıklaması

Bu devrede olan devlet sürekli değişen bir devre yani bir astable multivibratör olduğunu. Bu değişikliği akım ve gerilim, LED’lerin etkisini görebilir akışını etkiler.
potansiyometre iki LED yanıp ile kapatmak için P1 ayarına bağlı. potansiyometre daha hızlı veya daha yavaş ayarına bağlı.
Çalışma gerilimi söz konusu değeri 3-9 V. Devre 9V için tasarlanmış, ancak daha az çalışır. Temel olarak kırmızı LED kullanılır. dirençleri değiştirerek R1 ve R4 farklı renkli LED’ler için uygulanır.
Transistörler mutlaka hangi M.Ö. 238 ya da benzeri küçük sinyal transistör de vardır, ancak M.Ö. 547 B olmak zorunda değilsiniz. Her zaman eşdeğer transistör kullanılması tavsiye edilir.
transistörler, yanlış veya hatalı bir sorun var biri, o zaman bu bu devrenin tam işlevsellik etkilemez. LED sadece çok zayıf kalıcı ve diğer yanar.

Devre

LED flaşör

Bileşen listesi

Karakter Bileşen Değeri / Tür
R1 Direnç 470 Ohm
R2 Direnç 470 Ohm
R3 Direnç 3.9 kOhm
R4 Direnç 3.9 kOhm
P1 Potansiyometre 50 kOhm
C1 Elektrolitik kondansatör 47 uF / 16V
C2 Elektrolitik kondansatör 47 uF / 16V
T1 Transistor M.Ö. 547 B
T2 Transistor M.Ö. 547 B
D1 LED Standart, 5 mm, kırmızı
D2 LED Standart, 5 mm, kırmızı

Ölçülendirme

Açıklanan değişim göstergesi basit bir astable multivibratör olduğunu. Bu devre, ama hiç istikrarlı devlet bilir sürekli ileri geri iki devlet arasında gidip vardır. Iki transistör T1 ve T2 ve her dönüşümlü diğer uzak geri istiyorum
Kapasitör veya küçük küçük direnç, daha hızlı hemen açar başkalarının yararına uygun diyot söner.

  • Anahtar T2, a = 0.7 x R1 x C1 = 0,7 x R2 x C2 off off zamanı t t.
  • T1 anahtarı, a = 0.7 x R2 t x C2 = 0,7 x R1 x C1 off off zamanı değil.

Güvenlik

büyük bir titizlikle devre inşa edin. bileşenlerinin yanlış tedavi yıkıma yol açabilir. bileşenleri ve bu devre için seçilmiş olduğu başka bir uygulama için uygun olmayabilir de düşünün.
Yeniden inşa ve işletme kendi risk altında! zararlar için herhangi bir sorumluluk söz konusu değildir!

Zorluk

Devre nispeten hızlı bir şekilde inşa edilebilir. yapılmış hiçbir bağlantısı hata da hızlı bir başarı mümkünse. Narin genellikle potansiyometre ve transistörlerin kablolama olduğunu.

simülasyonu için Not

devre simülatörü (Multisim, Hedef, vb) ise kurmak tam simetrik, daha sonra yükleme ve kapasitörler aynı boşaltılması simülatörü hesaplandı. Bu simülatör anlamına geldiğini de değildir devre. Devre inşa yaşıyor ama var toleranslar bileşenleri aslında o, devre hafifçe asimetrik olun. kapasitörlerinden birini biraz daha farklı bir değer verdiğinizden emin olun taklit olmanın.
Simülatörleri oldukça güzel yerini değil, havya var!

Posted in Genel.