Kapasite ölçme devresi

Kapasite ölçme  devresi
LC Metre - Endüktans Metre / Kapasitans Metre


Doğru LC Metre Bölüm Listesi:
Ekran Yeşil Backlight LCD 1x 16×1
1x PIC16F628A Programlı Mikrodenetleyici
1x LM311 IC
1x Doğru LC Metre PCB
1x Kutu
1x Altın Soket IC Kaplama işlendi 18 DIP
1x Altın Soket IC Kaplama işlendi 8 DIP
C Buton Switch Black Cap / 1x L
reset düğmesi ile Black Cap anlık 1x Tactile
1x Altın Sayfa Kaplama 16 Kadın-PIN LCD
1x Altın Sayfa Kaplama 16 Erkek-PIN LCD
1x Altın Kaplama Başlık 2-PIN
2x Altın Kaplama Başlık 1-PIN
1x 4.000 MHz Kristal
1x Yüksek Hassas 82uH Endüktör
1x 5V Seramik Reed Röle
1x LM7805 Regülatörü
1x 10K Giyotin
2x 1000pF High Precision WIMA Kapasitör
1x 100nF Yüksek Kalite WIMA Kapasitör
2x 10pF Yüksek Stabilite Kapasitör
2x 10uF Kapasitör Panasonic
1x 10% 1 Metal Film direnci
1x 1K% 1 Metal Film direnci
2x 6.8K% 1 Metal Film direnci
1x 47k% 1 Metal Film direnci
3x 100K% 1 Metal Film direnci
1x Link Tel
Doğru LC Metre Teknik Özellikler:
Gerilim Kaynağı: 6 – 16V
Doğruluk:% 1
Değişen Tam Otomatik
Indüktans Çözünürlük: 10nH
Kapasitans Çözünürlük: 0.1pF

LC Metre’s İndüktans Ölçüm Aralıkları:
– 10nH – 1000nH
– 1uH – 1000uH
– 1mH – 100mH

LC Metre’s Kapasite Ölçüm Aralıkları:
– 0.1pF – 1000pF
– 1nF – 900nF

LC Metre İndüktans Metre Sığa Metre

Metre Hakkında Doğru LC

Bu en basit ve LC indüktans doğru biridir / henüz kolayca kendiniz oluşturabilirsiniz ki tek tek bulabilirsiniz kapasitans Metre. Bu LC Metre 900nF 1mH için 100mH ve kapasitans gelen 0.1pF kadar, 1000uH için 1000nH, 1uH 10nH başlayarak inanılmaz derecede küçük endüktans ölçmek için sağlar. LC Metre’s devre elle aralıkları seçmek için zaman harcamak gerekmez bu şekilde çok sistem değişen bir otomobil kullanır. Başka düzgün fonksiyon LC Metre son okumaları mümkün olduğu kadar doğru olduğundan emin olun, ilk endüktans / kapasitans sıfırlanır reset switch.


Special Edition Doğru LC Metre Takımı



LC Metre Takımı PCBSpecial Edition LC Metre Takımı sadece üstün kaliteli kitleri bulunur birinci sınıf yüksek hassasiyetli bileşenleri içerir.Kırmızı lehim maskesi ve sarı-yeşil LED aydınlatmalı kolay lehim, LCD ekran, programlanmış PIC16F628A mikro çip, yüksek hassasiyetli kondansatör ve bobin için ön lehimli parça,% 1 Metal Film ile yüksek kaliteli çift taraflı baskılı devre kartı (PCB) içerir dirençler, İşlenmiş IC Yuva, altın kaplama başlık pimleri, LCD başlık bağlayıcı ve üstün kaliteli takımı oluşturmak için gerekli olan tüm diğer bileşenler. LCD konektörler LCD ekran kullanımı sayesinde kiti monte edildikten sonra bile her zaman ana PCB board ayrılmış olabilir. Special Edition Doğru LC Metre görülmemiş ölçüm hassasiyeti gerektiren ve düşük maliyetle büyük bir değer sunuyor profesyoneller için tasarlanmıştır.

Doğru LC Metre Takımı


LC Metre Takımı

LC Metre Takımı PCBBu kit yeşil aydınlatmalı programlanmış PIC16F628A mikro çip, LCD ekran da dahil olmak üzere tüm bileşenleri ile birlikte, anahtarlar ve kaliteli LC Metre kurmak için gerekli olan tüm diğer bileşenler. Kiti yeşil lehim maskesi, kolay lehim ve LC Metre kullanım kılavuzu için ön lehimli parça ile (diğer takımları bulunmayan) en yüksek kalitede PCB içerir.

Nasıl Çalışır LC Metre?


bilinmeyen bir indüktör / biz aşağıda verilen frekans formülü kullanabilirsiniz kapasitör değerini belirlemek edebilmek.


çalışmak biz unutmayın ki orada değişkenleri üç vardır; f, L ve C (f kapasitans temsil eden bir frekans, L endüktans ve C). değişkenler ise iki değerlerini biliyoruz biz değişken üçüncü değerini hesaplamak olabilir.

Sağlar indüktans söylemek X indüktör bilinmeyen belirlemek değerine biz istiyoruz. Biz formüle indüktans fiş X ve biz de kapasitör bilinen bir kullanım değeri. verileri kullanarak bu biz frekans olabilir hesaplayın. Bir zamanlar biz) biliyorum frekans gücünü kullanmak biz cebir ve üstünde yeniden endüktans (L formüle çözmek için. Bu sefer biz indüktans frekans ve değeri hesaplamak için kondansatör bilinen hesaplanmış olacaktır kullanın.

şaşırtıcı bu mu değil mi? Biz sadece indüktör bilinmeyen değeri hesaplanır ve biz frekans bile bilinmeyen kapasitans ve için çözebilir kullanmak aynı tekniği için.

Donanım Metre’s LC uygulanması Teorisine


Şimdi yukarıdaki teori kullanımı ve elektronik onu uygulayalım. LC Metre bir frekans jeneratörü gibi işlevleri ve bu tam olarak ihtiyacımız olan şey bu popüler LM311 IC kullanır. biz bilinen Ccal 1000pF ve bilinmeyen bir indüktör değerini kapasitör kullanımı bilinmeyen bir endüktans değerini hesaplamak istiyorsanız. LM311 bir frekans metre ile ölçebilen bir frekans oluşturur. Bir zamanlar biz indüktans hesaplamak için frekans formülü kullanabilirsiniz bu bilgiye sahip.

Aynı şey bilinmeyen kapasitör değerini hesaplamak için yapılabilir. Bu sefer biz değerini bilmiyorum böylece yerine biz frekans hesaplamak için bilinen bir indüktör değerini kullanmak kondansatör. Bir zamanlar biz kapasitans belirlemek için formül geçerli olduğunu bilgiler var.

Tüm bu bu çok zaman alıcı bir süreç olabilir indüktörleri / kondansatör sonra bir çok değerini belirlemek istiyorum ancak eğer, büyük sesler. Emin, biz, ama bütün bu hesaplamalar yapmak için bir bilgisayar programı yazmak ne biz bir bilgisayara erişim veya frekans metre yoksa?

That’s PIC16F628A mikro kullanışlı geliyor edildi. PIC16F628A bir assembly dili kullanılarak yazılır HEX programları çalıştırmaya küçük bir bilgisayar gibidir. Bu giriş ve çıkışlar olarak yapılandırılabilir PIN çünkü PIC16F628A çok esnek bir mikroişlemcidir. Bunun yanı sıra, PIC16F628A IC 4.000MHz kristal / rezonatör ve birkaç dirençler gibi harici bileşenler çok az sayıda gerektirir. PIC16F628A mikro önce bu bilgisayardan gönderilecek bir HEX kodu ile programlanmış olmalıdır kullanılabilir. Tüm Accurate LC Metre çoktan programlanmış ve hazır kullanılacak mikrodenetleyici ile gelen kitleri.

Bir sonraki adımda biz frekans LM311 IC tarafından oluşturulan kullanımı ve PIC 16F628A’s PIN 17 üzerinde geçer. Biz bir girdi olarak bu PIN yanı sıra doğrudan anahtarları bağlı olan tüm diğer PIN’ler belirtin. Kullanıcı talimatları kümesi belirtilen yürütmek için mikrodenetleyici söylemek veya yapmak hesaplamalar bu girişler kullanabilirsiniz.

mikrodenetleyici bilinmeyen endüktans veya kapasitans çıkışına olarak belirlenen PIN’leri kullanacak ve 16 karakter yeşil aydınlatmalı LCD ekrana sonuçları pass hesaplar sonra.

 

LC Metre’s Anahtarları


Reset Switch – sıfırlar kapasitans / endüktans okumalar
SW2 Switch – Sığa / Endüktans anahtarı
PIC16F628A PIN12 Topraklama 550KHz civarında olmalıdır LM311 osilatörün frekans ilk görüntüler. Bu LM311 osilatör test etmek için kullanışlıdır.

Karakter LCD Ekran Bağlantılar


karakter çoğu PIN LCD 16 ekran var 14 veya. bir aydınlatma var mı gösterir aydınlatmalı olan 16 PIN ve görüntüler yok PIN var 14. Aşağıdaki tabloda yeşil vurgulanır PIN 0 bit (vardır temsil bilgi çıktı PIC16F628A kullandığı bu olanları pass / 1).

PIN
Sembol
Fonksiyonu
Türkiye
1
VSS
GND
2
VDD
VCC +5 V
+
3
VO
Kontrast Ayarı
+ / –
4
RS
Kayıt seçin
H / L
5
R / W
Okuma / Yazma
H / L
6
E
Sinyal etkinleştirin
H / L
7
DB0
Veri Bit 0
H / L
8
DB1’i
Veri Bit 1
H / L
9
DB2
Veri Bit 2
H / L
10
DB3
Veri Bit 3
H / L
11
DB4
Veri Bit 4
H / L
12
DB5
Veri Bit 5
H / L
13
DB6
Veri Bit 6
H / L
14
DB7
Veri Bit 7
H / L
15
LED Backlight VCC +5 V
+
16
Arka GND LED
LC Metre LCD'nin LC Metre's 16x2 LCD
aydınlatma (ön) ile 16×1 & 16×2 LCD modülleri
Her iki LCD’ler birbirinin yerine kullanılmaktadır olabilir
geri LC Metre LCD LC Metre LCD'nin
LCD modülleri (geri)
16×1 pcb zıtlaşmalarından ve başlık iğneli LCD

LC Metre’s Muhafaza (4 “x2.5” x1 “)


LC Metre LC Metre

LC Metre’s Erken Prototip


LC Metre LC Metre
LC Metre LC Metre
LC Metre prototipi LC Metre içinde
LC Metre IC PIC LC Metre
LC Metre LC Metre
LC Metre LC Metre
Ölçme 2PF Kapasitör


LC Metre doğruluğu LC Metre LCD çözünürlüğü
Ölçme İndüktans


LC Metre indüktans metre LC Metre indüktans ölçümleri
40nH – Bobin Teli küçük parça
80nH – Bobin Teli 4 dönüyor
LC Metre indüktans ölçümleri LC Metre indüktans ölçümleri
FM verici kullanılan 90nH bobin
280nH – Bobin Teli 10 dönüyor
LC Metre indüktans ölçümleri LC Metre indüktans ölçümleri
choke ile 500nH tel
1uH VK choke
LC Metre indüktans ölçümleri LC Metre indüktans ölçümleri
küçük RF toroid, 5 dönüyor
toroid orta
LC Metre indüktans ölçümleri LC Metre indüktans ölçümleri
365uH
100uH choke
LC Metre indüktans ölçümleri LC Metre indüktans ölçümleri
1uH indüktör
100uH indüktör
LC Metre indüktans ölçümleri LC Metre indüktans ölçümleri
2.2mH indüktör
18mH indüktör

Son Öneriler


1000pF Ccal ve bir kalibrasyon kondansatör olarak kullanılan yüksek kaliteli sıkı tolerans ile kondansatör olmalıdır.LM311 ve giriş terminalleri arasında Kabloları mümkün olan en küçük sokak kapasitans tutmak ve en yüksek doğruluğu sağlamak gibi kısa olmalıdır. PIC16F628A geçti akım çok küçük olduğundan Ayrıca, kamış röle kullanılmalıdır. Reed röleler açık olması akımın çok az miktarda gerektirir. LM7805 gerilim regülatörü LCD ekran ve mikrodenetleyici korumak için kullanılmalıdır. LM7805 regülatörü ve kullanılmazsa 5.5V yüksek gerilim yanlışlıkla ve LCD uygulanan mikro zarar görür.

Doğru LC Metre Kitleri


bileşenler ise LC üzerinde bina sen Metre bazı bulgu ve sorun var, biz de kitleri ve dağıtım takip eden ve üstün kaliteli bileşenler

Posted in Genel.