Elektronik Hobi Değişken DC Güç Kaynağı yapımı

Elektronik Hobi Değişken DC Güç Kaynağı yapımı

Bir değişken DC güç kaynağı hobisi, elektronik için en önemli araçlardan biridir. mikroişlemci tabanlı projelerin çoğu sabit +5 V ile ama değişen bir gerilim kaynağı gerektirebilir çeşitli analog devreleri test ederken yapılabilir. Ben LM350 IC kullanarak kendim için biri haline getirmiştir. LM350 bir 1.2V ile 33V çıkış aralığında 3A aşan sağlayabilmektedir ayarlanabilir 3-terminal pozitif voltaj regülatörü. Onlar son derece kullanımı ve sadece 2 harici dirençler gerektiren Çıkış gerilimini ayarlamak için kolaydır. Burada benim güç kaynağı görüntüsüdür.

Bu çıkış voltajı ve voltaj değişir bir 5K potansiyometre görüntülemek için güzel bir analog voltmetre vardır. çıkış gerilimi kontrol devresi çok basit ve LM350 IC üzerinde veri sayfasında mevcuttur.

Vin köprü doğrultucu ile bir adım aşağı transformatör elde edilen bir düzensiz DC gerilim bağlanabilir. Ben R1 ve R2 değerleri set böylece 1.25-18V arasında değişen değişken DC gerilimi elde etmek. Bu proje hakkında ayrıntılı bilgi almak için burayı ziyaret edin.
http://pic16f628a.blogspot.com/2010/…18v-using.html

Posted in Genel.