DVR IR Hareket Sensörü devresi

DVR IR Hareket Sensörü devresi

Bir müşteri onun DVR etkin ve kayıt tutmak için bir zamanlayıcı gerektiğinde IR hareket dedektörü çıktı bir darbe. Bir zamanlayıcı hareket algılama üzerine bir zaman precribed miktarı için düşük sinyal seviyesini korumak için gerekli idi.

Ancak, bu, DVR tekil çıkışları göz ardı bazı deneme tespit edilmiştir böylece sıradan bir zamanlayıcı yapılandırma kullanırken mevcut olmaz darbe, bir “uyandırma” gerekli. Dahil devre bir zamanlayıcı ve RC ağını kullanarak, alışılmış şekilde hareket algılama sonra kayıt zamanını ayarlamak için müşteri sağlar. Ve, bu DVR her zaman hareket algılandığında önceden kez kayıt olacak şekilde gerekli uyandırma darbe sağlar. Ayrıca, hareket kayıt işlemi sırasında tespit edilirse, kayıt süresi “reset” söyledi ve hareket dedektörü dan sonraki her çıkış darbe için tekrar süre başladı gerekiyordu.

Operasyon Teorisi

çizim U1 de C1 ile R2 ve zamanı ayarlar kayıt. kayıt süresi birkaç dakika Megohms onlarca birkaçı için Megohms birkaç R2 fark ile seçimi olabilir ( Not: şematik verilen değeri sadece simülasyon olduğu için ). Zamanlayıcı U2 amacı vardır iki: Bu Q1 üzerinden yaklaşık 100ms tespit darbe olduğunu itibaren süre sonra U1 tetikler ve aynı zamanda 50ms bir darbe hakkında, C4 darbe yoluyla üretir “uyan” bir kısa. Diyotlar D1, D2 ve çıkış transistör Q3 DVR birleştirmek uyandırma darbe zamanlama darbe için uzun ve. DVR ile bağlantı Q3 koleksiyoncusu de alınır. zaman Herhangi DVR böylece darbe olduğunu tespit dan IR U1, ünite C1 üzerinden Q1 ve sıfırdan tekrar başlatılır. kadar darbe uyanmak durumunda o da DVR için yönlendirilir değil.

Simülasyon ve Test: Tasarım ve simülasyon benim tarafımdan yapılmıştır. Devre İnşa ve Deney müşteri tarafından yapılmıştır. Devresi olarak anlatıldığı gibi çalışmaktadır.

Şematik

Parça Listesi

Çift 555 zamanlayıcı 1EA
47U elektrolitik kondansatör 4 adet
1-10Meg ohm direnç (R2) şekil üzerine R2 için 1 adet * Fiyat simülasyon içindir.
10K 1 / 8 watt direnç 2 adet
1K 1 / 8 watt direnç 1EA
1.5K 1 / 8 watt direnç 1EA
3.3k 1 / 8 watt direnç 1EA
1N4148 diyot veya eşdeğeri 2ea
2n3904 NPN transistör 2ea

Posted in Genel.